0
Terug naar overzicht

Een inbraak tijdens de uitvaart voorkomen

10/01/2023
Redactie
Delen:
 inbraak tijdens de uitvaart

Waarschijnlijk heb je er nooit eerder echt bij stilgestaan, maar wist je dat een inbraak tijdens de uitvaart vrij regelmatig voorkomt? Nu is een inbraak nooit prettig maar een inbraak tijdens de uitvaart is nog vervelender. Je hebt dan al met veel verdriet en emoties te maken en moet vaak een hoop regelen. Als er dan nog een inbraak bovenop komt dan is dat dubbel zo vervelend. Maar hoe komt het dat inbrekers juist dan toeslaan? En nog belangrijker; hoe kun je een inbraak tijdens de uitvaart voorkomen? Wij geven tips!

Een uitgelezen kans

Je zult je misschien wel afvragen hoe inbrekers op het idee komen om in een huis in te breken waarvan de bewoners naar een uitvaart zijn... En zodra je jezelf deze vraag stelt weet je waarschijnlijk ook het antwoord al. Er is dan niemand thuis en inbrekers kunnen ongestoord hun gang gaan. Maar hoe weten ze dan dat jij naar een uitvaart bent? Vaak wordt bij het plaatsen van een rouwadvertentie het woonadres van de nabestaanden vermeld en ook de datum en tijd van de uitvaart worden vermeld. Voor inbrekers wordt het zo heel gemakkelijk om te achterhalen waar en wanneer ze ergens kunnen inbreken. Er zijn inbrekers die zich hierop richten en diverse kranten doorspitten, op zoek naar rouwadvertenties waarin het woonadres van de nabestaanden en de datum en tijd van de uitvaart vermeld staan. Ook via social media wordt steeds vaker gevoelige informatie gedeeld over de uitvaart.

Inbraak tijdens de uitvaart voorkomen: 6 tips

1. Gebruik een alternatief correspondentieadres

Hoe kun je dan een inbraak tijdens de uitvaart voorkomen? Onze eerste en belangrijkste tip is om geen woonadres in de rouwadvertentie te plaatsen. Denk hierbij niet alleen aan de krant maar bijvoorbeeld ook aan social media. In plaats van jouw eigen woonadres of het adres van andere familieleden kun je het beste een alternatief adres gebruiken. Zo kunnen de mensen die dat willen alsnog een kaartje of een andere vorm van steunbetuiging opsturen. In de meeste gevallen kun je bij de uitvaartondernemer terecht met vragen over andere correspondentieadressen. 

2. Extra uitvaartbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor (tijdelijke) extra beveiligingsmaatregelen in en rondom het huis. Geloof het of niet, maar inbrekers kunnen overal vandaan komen, zelfs uit je eigen kennissen- of familiekring. In het nieuws lees je wel eens dat familieleden niet naar de uitvaart gaan om vervolgens bij een familielid dat wel naar de uitvaart is of zelfs in het huis van de overledene in te breken. Bij extra beveiliging kun je denken aan diverse maatregelen. Zo kun je bijvoorbeeld een alarmsysteem of beveiligingscamera's plaatsen, maar je kunt ook professionele beveiligers inhuren die op het huis letten als jij naar de uitvaart bent. Invictus Security begrijpt dat nabestaanden op de dagen rondom de uitvaart en op de dag zelf al hun aandacht besteden aan hun dierbare en het afscheid. Door een surveillanceauto voor het huis te parkeren laten zij zien dat ze aanwezig zijn, zodat een inbreker direct afgeschrikt wordt. Daarnaast loopt de beveiliger van Invictus Security regelmatig een ronde om alles te controleren. Indien gewenst helpt de beveiliger met het zetten van thee en koffie om nabestaanden te ontzorgen wanneer zij bezoek ontvangen.

3. Laat iemand op het huis passen

Een andere optie is om een van je buren, waar je een hechte en vertrouwelijke band mee hebt of een goede kennis op jouw huis te laten passen terwijl jij op de uitvaart bent. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden. Mochten zij vreemde activiteiten rondom het huis opmerken dan kunnen zij meteen hulp inschakelen. Ook ga je zelf met een veel geruster gevoel naar de crematie of begrafenis, omdat je weet dat er iemand in je huis is die het fort bewaakt.

4. Licht de buren altijd in

Wil je liever niet dat er iemand in jouw huis is als je zelf weg bent? Licht dan de buren in en vraag of ze een beetje op willen letten. Extra ogen en oren werken preventief. Als ze iets zien wat ze niet vertrouwen kunnen ze actie ondernemen door bijvoorbeeld de politie te bellen.

5. Waarschuw andere familieleden

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Waarschuw ook andere familieleden zodat zij een inbraak tijdens de uitvaart kunnen voorkomen. Als er meerdere mensen in de omgeving op de hoogte zijn van de uitvaart en het tijdstip van de uitvaart, kan het ook zomaar bij de verkeerde mensen terecht komen. Deel daarom jouw voorzorgsmaatregelen met anderen die op de uitvaart aanwezig zullen zijn. 

6. Inbraak tijdens de uitvaart voorkomen; vergeet de auto niet!

Als je denkt dat je auto wel 100% veilig staat in de buurt van de uitvaartlocatie, dan kun je het goed mis hebben. In het nieuws komt ook regelmatig naar voren dat er tijdens de uitvaart in auto's wordt ingebroken op het parkeerterrein van crematoria en begraafplaatsen. Zorg er daarom altijd voor dat er geen waardevolle spullen in de auto achterblijven tijdens de uitvaart en wees er zeker van dat je de auto goed op slot doet.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje