Carolina Verhoeven is Culinair Etnoloog bij het Culinair Erfgoed Centrum dat zich bezighoudt met het bewaren en beheren van culinair erfgoed met zijn tradities in de breedste zin van het woord.
"In ons moderne en multiculturele Nederland verdwijnen rouwtradities of worden deze niet of nauwelijks begrepen. We kennen ze niet meer of we kennen elkaars culturele historische achtergrond onvoldoende. Als Stichting Culinair Erfgoedcentrum, willen wij deze troostende tradities bewaren, delen en een nieuw leven inblazen."
In onze huidige samenleving is het onderwerp rouw en de relatie met voeding en culinaire rouw zwaar onderbelicht, terwijl er nog erg veel te ontdekken is over de culinaire tradities: welke specifieke gerechten werden/worden er gegeten en gedronken, en welke rol speelt voedsel in rouwrituelen? Op het Funeral Fair Festival zal Carolina hier meer over vertellen tijdens de workshop 'Culinaire rouwtradities'. Interessant voor zowel vakgenoten als consumenten!
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.